АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

     Опалювальний період у Чернігові завершився 29 березня, в решті громад  1 квітня. У Новгороді-Сіверському, Семенівці, Ріпках, та Бахмачі, за рішенням органів місцевої влади, подача теплоносія припинять лише 8 квітня. За індивідуальними заявками тепло подається до трьох стаціонарних лікувальних закладів у Чернігові.

51

     В цьому опалювальному періоді на 40% скоротилася кількість аварійних пошкоджень на мережах, в порівнянні з попереднім.

     «Помітно скоротилася кількість аварійних розкопок на мережах, цього сезону їх було 18, це на 25% менше ніж торік. Завдяки ретельній підготовці, яку ми провели з весни до осені минулого року, нам вдалося забезпечити наших споживачів практично безперебійними послугами теплопостачання», —  повідомив головний інженер АТ «ОТКЕ» Юрій Алефіренко.

АТ ОТКЕ_для_публікацій

     На сьогодні залишається основним пріоритетом роботи підприємства  заміна застарілих мереж, прокладених у 80-х роках минулого століття та налагоджування гідравлічного режиму їх роботи. У 2023 році фахівцями Товариства було замінено понад 4,5 тисяч  метрів  трубопроводів як сталевих труб, так і попередньо ізольованих, що мають більший термін експлуатації та вищі теплові характеристики.

   Частково оновлено насосне обладнання підприємства, що разом з оновленими у 2022 року системами частотного регулювання,  дало можливість оптимізувати використання електроенергії. Цьогоріч на виробництво, транспортування тепла витрачено на 628,1 тис кВт/год менше, порівняно з минулим опалювальним сезоном. Що надзвичайно важливо в умовах атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

     За минулий опалювальний період на котельних підприємства було подано до теплових мереж від газових котельних понад 367 тисяч гігакалорій тепла, це 14,5 тис більше ніж торік.

  Завдячуючи міжнародним фондам і партнерам, теплогенеруючі об’єкти оснащені генераторами для безперебійної роботи. Окрім того, об’єкти були забезпечені резервними лініями живлення. Підприємство продовжує роботу в напрямку підвищення стійкості інфраструктури. Так, за підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки Агентства США з міжнародного розвитку, триває впровадження когенерації на котельних обласного центру. Дві установки, які можуть забезпечити все обладнання електричною енергією, виробленою на газовому паливі, вже встановлено. Наступний етап — їх підключення.

54

     “Зважаючи на постійні обстріли прикордонних громад Чернігівщини та загрози для обладнання і персоналу, ми провели низку робіт з облаштування конструкцій призначених для захисту елементів і устаткування наших котельних та укриттів для персоналу, який в режимі 24/7 забезпечував теплом і та гарячою водою наших споживачів”, — додає Юрій Алефіренко.

     Після завершення опалювального сезону, підприємство впродовж трьох днів перейшло на “літній” режим роботи. Для цього  на всіх котельних та теплопунктах, які в міжопалювальний період забезпечуватимуть гарячою водою жителів Чернігова, були проведені роботи з налагодження обладнання, налаштування гідравлічних режимів роботи теплових мереж.

     Наразі підприємство входить в активну фазу ремонтного періоду. З січня розпочато роботи з технічного обслуговування обладнання теплових пунктів, більше двох десятків з них вже прийняті з поточних ремонтів.  Погоджені плани регламентних заходів  на об’єктах генерації тепла, та визначені 15 ділянок, де цьогоріч заплановано реновації зношених трубопроводів. Впродовж кількох тижнів стартують гідравлічні випробування теплових мереж, незадіяних у постачанні гарячої води. За їх результатами буде визначений додатковий перелік  ділянок, які потребують першочергової заміни.

55

     Наше основне завдання і надалі надійно та безперебійно надавати споживачам послуги, що несуть комфорт і затишок в кожну оселяю. Над виконанням цього завдання у тісній співпраці з місцевою владою працює команда теплоенергетичних підприємств Чернігова.

Піднятися наверх