АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Чимало питань виникає у споживачів щодо сплати за послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.

В лютому 2022 року послуги АТ «ОТКЕ» надавались у повному обсязі. У зв’язку з цим, було проведено нарахування споживачам за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води у відповідності до чинного законодавства України.

Нарахування вартості послуг з постачання теплової енергії та гарячої води мешканцям м. Чернігова за березень проводиться з урахуванням загальноприйнятих Методик та останніх законодавчих змін, які діють на час воєнного стану.

Визначення вартості послуги з постачання теплової енергії:

  • При навності у будинку комерційного приладу обліку теплової енергії (загальнобудинкового лічильника) — за його фактичними показниками, які враховують кількісні та якісні характеристики послуги.
  • Для будинків, де відсутні прилади комерційного обліку — відповідно до вимог Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг: з урахуванням норми споживання теплової енергії у будівлі, середньої місячної температури зовнішнього повітря у розрахунковому періоді за даними Укргідрометцентру, фактичних днів надання послуги.

Визначення вартості послуги гарячого водопостачання:

  • Споживачам, які передали показання приладів обліку, нарахування проведено на їх основі.
  • Для споживачів, у яких відсутні дані показань приладів обліку, обсяг нарахувань визначено по середньому розрахунку за попередні періоди з урахуванням коригуючого коефіцієнту.
  • Відповідно до Наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 26.03.2022 р. № 61 «Про внесення зміни до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг під час дії воєнного стану в Україні» введено поняття коригуючого коефіцієнту.

    Коригуючий коефіцієнт – характеристика, що враховує зміну споживання та надання комунальних послуг в населеному пункті на період дії воєнного стану.

    Величина коригуючого коефіцієнту визначена шляхом відношення обсягу холодної води, наданої КП «Чернігівводоканал» для надання послуги з постачання гарячої води у березні 2022 року до середнього обсягу за 12 розрахункових періодів до оголошення воєнного стану — за період з лютого 2021 по січень 2022.

  • Для споживачів, квартири яких не обладнані приладами обліку, застосована норма споживання, встановлена органом місцевого самоврядування з урахуванням кількості осіб та кількості діб фактичного надання послуги.

По 72 житловим багатоквартирним будинкам, які знаходяться в зоні обслуговування ОТКЕ і зазнали ушкоджень в результаті бойових дій підприємству надано відповідну інформацію. Вона містить дані про дати руйнувань, стан житлових будинків та стан внутрішньобудинкових мереж. Нарахування оплати за послуги з постачання тепловоі енергії у такі будинки проводиться відповідно до показань приладів обліку, параметрів та термінів роботи джерел теплопостачання — котелень та центральних теплових пунктів АТ «ОТКЕ», а також дат зафіксованих пошкоджень. Визначення вартості спожитої гарячої води здійснюється за період до встановлених руйнувань.

В квітні місяці послуги з постачання гарячої мешканцям міста не надавались. Відповідно нарахування проводитись не будуть.

В разі якщо споживачі, подали до АТ «ОТКЕ», у квітні місяці, фактичні показники приладів обліку гарячої води, які відрізняються від зафіксованих в базі даних, в свої платіжках за квітень вони побачать суму нарахувань. Це коригування нарахувань за попередні періоди.

У разі відновлення послуги з постачання гарячої води, нарахування будуть здійснюватися у відповідності до чинного законодавства України.

Піднятися наверх