АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

     Міжопалювальний період – час коли найчастіше наважуються на ремонти, що зачіпають, втому числі, систему опалення у їх помешканнях. У зв’язку з цим городяни мають чимало запитань щодо заміни радіаторів у квартирах.

АТ «ОТКЕ» несе відповідальність за надання послуги лише до межі зовнішніх інженерних мереж будівлі. Відповідно, підприємство не замінює прилади опалення у будівлях городян.
Стан та працездатність системи опалення (стояки, радіатори) в квартирі — відповідальність власника житла. Тож, і їх ремонт чи заміну має виконувати саме він. Виконавця робіт споживач теж обирає самостійно.

Та перш ніж починати роботи із заміни радіаторів опалення / труб опалення у квартирі, варто проконсультуватися з управляючою компанією (ЖЕК/ОЖБК /ОСББ) та обговорити щодо технічні характеристики нового обладнання. Нові елементи системи (діаметр труб, клькість секцій батареї тощо ) повинні відповідати проєктній документації, яка зберігається у управителя будинку, і на основі якої здійснюється розрахунок теплового навантаження для кожної будівлі.

Не зайве, узгодити час і дату прведення робіт, оскільки саме житлово-експлуатаційні компанії мають забезпечувати належну підготовку внутрішньобудинкових мереж до опалювального сезону, саме вони можуть порадити, коли краще здійснювати заміну радіаторів у квартирах.

Коли визначилися з часом проведення робіт та їх виконавцем, слід звернутися до АТ «ОТКЕ» із заявою на злив води, адже її наявність в системі під час ремонту може призвести до потопу у квартирі. Заява пишеться в довільній формі, споживач має обов’язково вказати адресу та контактні дані для зворотного зв’язку, передати документ можна особисто, або надіслати поштою на адресу: м. Чернігів, вул. Реміснича, 55Б, або електронною поштою: office.otke@ukr.net .

Окремо зауважимо, що всі роботи із заміни чи ремонтів обігрівальних приладів мають бути виконані в міжопалювальний період. Краще всього до проведення гідравлічних випробувань (про дати початку випробувань магістральних та розподільчих теплових мереж АТ «ОТКЕ» повідомляє на своєму сайті http://new.teplo.cn.ua/ ), гідропневматичної промивки тощо, які ЖЕК/ ОСББ/ керуюча компанія має забезпечити для належної підготовки внутрішньобудинкових мереж до опалювального сезону , аби взимку не виникало «несподіванок» і скарг щодо температури у помешканнях.

АТ ОТКЕ_ЗАМНА БВАТАРЕЙ
Піднятися наверх