АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Станом на кінець січня поточного року жителі Чернігівщини мають повірити 16,2 тисяч приладів обліку гарячої води і 1014 лічильників тепла.

«Щомісячно, в квитанціях за надані послуги, ми інформуємо наших споживачів про завершення міжповірочного періоду їх приладів обліку. І наголошуємо на необхідності, якнайскорішого проведення їх періодичної повірки. В іншому разі ми будемо змушені здійснювати нарахування за нормами споживання. В цьому випадку споживачі не зможуть передати показання засобами ні за допомогою вайбер-бота, ні через особистий кабінет», — підкреслила керівниця департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» Марія Романова

Якщо повірка лічильника не була проведена в терміни передбачені чинним законодавством, його показання не можуть бути взяті до розрахунку. В такому випадку, нарахування будуть проводитись за методом, який застосовується для квартир без індивідуальних засобів обліку. На основі даних загальнобудинкових приладів або за нормами споживання, а це 362,18 грн на одну особу, за наявності сушарки для рушників, та 335,02 грн на особу за її відсутності.

Від червня минулого року фахівці департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» закликають споживачів повіряти лічильники, адже урядом було відновлено обов’язкове проходження такої перевірки для всіх споживачів. Виняток — жителі громад, де ведуться бойові дії, на Чернігівщині — це Корюківська, Новгород-Сіверська, Семенівська, Сновська та Городнянська.

Щоб убезпечити користувачів гарячої води та тепла від неприємних несподіванок на підприємстві рекомендують уважно перевіряти квитанції. Варто зазначити, що частина споживачів дослухалася до закликів, з травня 2023 року по січень 2024-го жителі Чернігівщини повірили понад 8,1 тис приладів обліку.

Нагадаємо, що повірити лічильники гарячого водопостачання можна як з демонтажем, так і без нього. Найперше, необхідно визначитись із організацією, що буде виконувати ці роботи. Тут споживач не обмежений у праві вибору, але варто звертати увагу на наявність у виконавця Свідоцтва про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки. Далі, пройти саму процедуру, отримати Свідоцтво про відповідність приладу обліку державним вимогам до вимірювальної техніки та Акти про проведення повірки. Зазначені документи слід надати до АТ «ОТКЕ» для внесення інформації до бази даних.

Якщо демонтаж все ж таки потрібен, в першу чергу це стосується приладів облік теплової енергії, алгоритм дій наступний.

1.Написати до АТ “ОТКЕ” заяву на розпломбування лічильника, вказавши адресу і контактні дані для зворотного зв’язку та сплатити рахунок. Фахівці теплової інспекції департаменту “Теплозбут” АТ “ОТКЕ” зконтактують із заявником і, в межах графіку роботи підприємства, погодять час здійснення розпломбування.

2.Бути присутнім під час зняття пломб та складання акту із зазначенням показань приладу обліку.

3.За допомогою обраної організації здійснити демонтаж і повірку приладу обліку, отримати Свідоцтво про відповідність пристрою державним вимогам до вимірювальної техніки

4.Написати до АТ “ОТКЕ” заяву на опломбування лічильника та сплатити рахунок за ці роботи. Спеціалісти теплової інспекції узгодять час проведення, а по завершенні процедури видадуть споживачеві відповідний акт.

5.Надати Акти та Свідоцтво про проходження періодичної повірки до АТ “ОТКЕ”, для внесення інформації до бази даних.

Прийом документів про проходження повірки 5 днів на тиждень здійснюється в контакт-центрі підприємства: м. Чернігів, вул. Реміснича, 55б (ПН-ЧТ з 08:00 до 17:00, ПТ з 08:00 до 16:00, без обіду). В режимі 24/7 — на електронну поштову скриньку: и pribor.otke@ukr.net, з обов’язковим зазначенням адреси та номеру особового рахунку абонента, для внесення інформації до бази даних.

Піднятися наверх