АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Торік постійні атаки ворога на енергосистему, стали причиною суттєвих перерв в постачанні електричної енергії, в тому числі на об’єкти генерації тепла. Завдяки злагодженим діям теплоенергетиків Чернігівщина не залишалось без теплоносія і гарячого водопостачання більше ніж на півдоби, навіть під час масштабних блекаутів.

Тож, цього року готуючись, до осінньо-зимового періоду, АТ «ОТКЕ» приділяє велику увагу забезпеченню котельних та теплових пунктів альтернативними джерелами живлення. Щоб убезпечити своїх споживачів, підприємство поглибило співпрацю з міжнародними організаціями в цьому напрямку.

Завдяки нашим партнерам з Міжнародного Комітету Червоного Хреста, у серпні АТ «ОТКЕ» отримало 33 генератори потужністю до 100 кВт, які цієї зими підсилять стійкість системи теплопостачання регіону під час можливих блекаутів.

«Енергетична безпека, яка є невід’ємною складовою Формули миру Президента Володимира Зелненського, включає в себе стабільне забезпечення споживачів теплом. Тому одним з пріоритетних завдань «Підготовчої кампанії-2023» є забезпечення об’єктів генерації тепла іншими джерелами живлення. Наразі, ми готуємося встановлювати 123 генератори, що повністю «закриває» потреби в резервному живленні для обласного центру, та на 56% — для районних дільниць. Однак варто пам’ятати, що для стабільної роботи теплового господарства в режимі блекауту, на одну добу знадобиться понад 34,2 тони палива. Це питання, яке теж потрібно вирішувати до початку сезону», — зазначив голова правління АТ «ОТКЕ» Олексій Щербина.

Нагадаємо, що від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну завдяки тісній співпраці між АТ «ОТКЕ» та Міжнародного Комітету Червоного Хреста, підприємство отримало технічну та фінансову допомогу, зокрема: автомобілів аварійно-ремонтних майстерень, екскаватори навантажувачі, генератори і причіп до дизель-генератора, та блочно-модульний котельний комплекс, який замінив вщент зруйновану котельню.

Ця допомога відіграє вирішальну роль в процесі підготовки теплового комплексу Чернігівщини до майбутньої зими. Однак, на цьому участь Міжнародного Комітету Червоного Хреста у відновленні теплового господарства Чернігівщини не завершилася. Спільні з міжнародними організаціями проєкти, покликані підвищити надійність постачання теплом наших споживачів тривають.

З вірою в Перемогу, з Україною в серці, працюємо для Вас!

Піднятися наверх