АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Кабмін відновив обов’язкову повірку приладів обліку на всіх територіях України, де не ведуться бойові дії і які не перебувають під окупацією. Докладніше читайте на сайті АТ “ОТКЕ”, за посиланням

Більше 19,7 тисяч домогосподарств Чернігівщини мають повірити лічильники гарячої води, а це понад 21,5 тисяч вимірювальних пристроїв.

Левова частка — водоміри, міжповірочний період яких завершився напередодні та під час широкомасштабного вторгнення росії в Україну. А також пристрої, які не були повірені через дію карантинних обмежень пов’язаних із поширенням коронавірусної інфекції.

Отже, як подбати про повірку приладів обліку?

Найперше, потрібно визначитись із організацією, що буде виконувати ці роботи. Тут споживач не обмежений у праві вибору, але варто звертати увагу на наявність Свідоцтво про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки.

Також необхідно визначитись чи потрібно для повірки здійснювати демонтаж водоміра. За наявності технічної можливості, сучасні технології і методи повірки дозволяють виконати її без демонтажу пристрою.

Здійснити саму повірку. Отримати Свідоцтво про відповідність приладу обліку державним вимогам до вимірювальної техніки та Акти про проведення повірки. Зазначені документи слід надати до АТ «ОТКЕ» для внесення інформації до бази даних. Зробити це можна:

  • у контакт-центрі, за адресою: м.Чернігів, вул Реміснича, 55 Б, ПН-ЧТ 08:00-17:00, ПТ 08:00-16:00, без обіду.;
  • за допомогою електронної пошти pribor.otke@ukr.net, з обов’язковим зазначенням адреси та номеру особового рахунку абонента, для внесення інформації до бази даних.;

Якщо для повірки потрібно демонтувати прилад обліку, то споживачеві необхідно:

1. Написати до АТ “ОТКЕ” заяву на розпломбування лічильника, вказавши адресу і контактні дані для зворотного зв’язку та сплатити рахунок. Фахівці теплової інспекції департаменту “Теплозбут” АТ “ОТКЕ” зконтактують із заявником і, в межах графіку роботи підприємства, погодять час здійснення розпломбування.

2. Бути присутнім під час зняття пломб та складання акту із зазначенням показань приладу обліку.

3. За допомогою обраної організації здійснити демонтаж і повірку приладу обліку, отримати Свідоцтво про відповідність пристрою державним вимогам до вимірювальної техніки.

4. Написати до АТ “ОТКЕ” заяву на опломбування лічильника та сплатити рахунок за ці роботи. Спеціалісти теплової інспекції узгодять час проведення, а по завершенні процедури видадуть споживачеві відповідний акт.

5. Надати Акти та Свідоцтво про проходження періодичної повірки до АТ “ОТКЕ”, для внесення інформації до бази даних. Зробити це можна:

  • у контакт-центрі, за адресою: м.Чернігів, вул Реміснича, 55 Б, ПН-ЧТ 08:00-17:00, ПТ 08:00-16:00, без обіду.;
  • за допомогою електронної пошти pribor.otke@ukr.net, з обов’язковим зазначенням адреси та номеру особового рахунку абонента, для внесення інформації до бази даних.;

Нагадаємо, що до початку опалювального сезону, обов’язковій повірці підлягають також близько 1,7 тисяч приладів обліку теплової енергії. Тож, подбати варто і про їх повірку.

Піднятися наверх