АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

АТ “ОТКЕ” — підприємство віднесене до об’єктів потенційної небезпеки, тобто таких, що за певних обставин можуть створити реальну загрозу працівникам при виникненні аварії. А від так, наше підприємство має два основних завдання: забезпечення споживачів теплом і створення безпечного та здорового середовища на робочих місцях.

І саме це завдання, цьогоріч обрала Міжнародна організація праці гаслом і темою всесвітнього Дня охорони праці, який відзначається сьогодні, 28 квітня.

АТ “ОТКЕ” постійно працює над підвищенням рівня промислової безпеки на підприємстві та якості контролю за дотриманням техніки безпеки працівників на робочих місцях. За всіма технологічними процесами на підприємстві опікується відповідний підрозділ.

За словами його очільниці Ніни Юдіної, головне завдання спеціалістів не знайти порушення, а запобігти будь-яким діям що можуть призвести до нещасних випадків на виробництві чи спричинити аварійні ситуації.

“ З цією метою ми для кожного прийнятого на роботу проводимо відповідні інструктажі. Маю відзначити, що сьогодні працівники більш обізнані в питаннях охорони праці, і докладають максимум зусиль до їх дотримання. Вони розуміють, що від цього залежать не лише їх здоров’я та життя, але й безпека наших споживачів”,- додає керівниця служби охорони паці АТ «ОТКЕ» Ніна Юдіна.

Окрім того фахівці служби контролюють утримання в належному стані виробничого устаткування, інженерних мереж, безпечного ведення технологічних процесів на підприємстві. А це понад 2 десятки планових та більше 3 десятків позапланових перевірок на рік. Планові ревізії стану охорони праці і дотримання правил техніки безпеки здійснюються у період активної роботи котельних та теплових пунктів, в опалювальний період. А з метою, підвищення якості контролю за виконанням робіт з підвищеною небезпекою практикуються позапланові виїзди на місця проведення таких робіт.

“ Варто зазначити, що від початку поточного року жодного порушення, яке б загрожувало життю та здоров’ю співробітників, виявлено не було і нам жодного разу не довелося зупиняти роботи. Здебільшого, ми маємо справу із незначними порушеннями у веденні записів в журналах, що пов’язано поповненням наших лав молодими спеціалістами. В цьому випадку ми організовуємо додаткові консультації, щоб уникнути аналогічних ситуацій в майбутньому”, — наголошує Ніна Юдіна.

Ще одне з завдань служби, участь в роботі комісії з прийому котельних і теплових пунктів до експлуатації, під час якого працеохоронці АТ “ОТКЕ” засвідчують безпечність експлуатації обладнання з точки зору пожежної безпеки та комплексу заходів з охорони праці. Також до функцій цієї служби віднесені: дотримання належних санітарних, гігієнічних умов праці; забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту тощо.

Створення безпечного і здорового середовища — це безперервний процес, який забезпечується на підприємстві нарівні з основним видом діяльності.

Піднятися наверх