АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

АТ «ОТКЕ» отримало першу модульну котельню на твердому паливі, потужністю 400 кВт. Можливість підсилити до наступної зими теплогенеруючий комплекс, з’явилася завдяки тісній співпраці USAID Проєкт енергетичної безпеки.

“Протягом минулого опалювального сезону, в умовах військової агресії рф проти України, коли ворог прицільно нищив енергетичні об’єкти по всій країні, колектив нашого підприємства вживав всіх можливих заходів, щоб забезпечити споживачів теплом та гарячою водою. Завдяки підтримці наших міжнародних друзів і партнерів, нам вдалося забезпечити альтернативним живленням найбільш критичні точки генерації тепла. Тому, готуючись до нового опалювального сезону, ми продовжуємо роботу в напрямку зміцнення нашої енергетичної незалежності» — наголосив голова правління АТ «ОТКЕ» Олексій Щербина, коментуючи надходження технічної допомоги від USAID Проєкт енергетичної безпеки.

Отриманий від міжнародних партнерів комплекс, тепловою потужністю 400 кВт, повністю енергонезалежний. Котел працює на твердому паливі, що дасть змогу котельній працювати, навіть якщо ворог пошкодить газову мережу. А додаткове оснащення дизель-генератором робить невразливою до перебоїв електропостачання.

Проєктом передбачено передачу АТ “ОТКЕ” 14-ти таких модульних котельних. Вони будуть встановлені на найбільш критичних об’єктах інфраструктури в якості резервних джерел генерації тепла. В такий спосіб теплоенергетичний комплекс підприємства отримує додатковий ступінь захисту.

АТ «ОТКЕ» висловлює щиру подяку Проєкту енергетичної безпеки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за розуміння потреб і потенційних ризиків у теплоенергетиці в умовах воєнного часу та якісний підхід до підбору обладнання та надання технічної допомоги.

“Впевнені, що з такою підтримкою до нового осінньо-зимового періоду ми підійдемо підготованими до всіх викликів воєнного часу та продовжимо надійно забезпечувати домівки наших споживачів теплом!”, — додав Олексій Щербина.

Піднятися наверх