АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

«ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» на 100% завершило підготовку до нового опалювального сезону. Тож, ми готові почати подачу тепла будь-якої миті»», — наголошує голова правління Віктор Геращенко.

Традиційно, підготовка до осінньо-зимового періоду стартувала з початку 2018 року. Ще по закінченню 2017 року фахівці підприємства почали складати плани ремонтних робіт. Зокрема, на період міжсезоння були заплановані гідравлічні випробування, поточні та капітальні ремонти теплових мереж і котелень. Так, лише в обласному центрі вартість цих робіт, з матеріалами, склала 24,3 мільйони гривень.

Йдеться про поточний ремонт 167-ми кілометрів теплових мереж та капітальний — 1,64 кілометрів мереж (у двотрубному вимірюванні) у Чернігові. Нагального ремонту потребувала і теплоізоляція на зовнішній мережі (протяжністю 1,167 км), яка йде від котельні по вулиці Інструментальній,14-Б. Також у весняно літній період було проведено низку гідравлічних випробувань, як результат було виявлено чимало слабких місць мережі. Не витримали гідравлічних випробувань теплові мережі у 58 місцях, 56 порива вже ліквідовані, ще 2, станом на початок тижня, були в роботі.

В процесі підготовки до нового опалювального періоду, поточними ремонтами теплогенеруючого обладнання, ремонтом насосного обладнання, ревізією та ремонтом електрообладнання та автоматики, було охоплено всі 38 міських котелень. Роботи по ремонту обладнання, протягом літа, відбувалися на 48 центральних та 7-ми індивідуальних теплових пунктах.

Серед масштабних проектів цього міжсезоння — облаштування двох перемичок між котельними: Г.Полуботка, 95 і Шевченка, 47-Б та котельними Інструментальна,14-Б і Нафтовиків, 12, загальною вартістю понад 8 мільйонів гривень. Ці заходи дадуть можливість задіяти більш ефективні котли для виробництва теплової енергії, що дасть змогу зменшити споживання енергоносіїв.

Окрім того, влітку підприємство завершило встановлення загальнобудинкових лічильників теплової енергії, відповідно до Інвестиційної програми. Загалом, приладами обліку в місті Чернігові облаштовано 701 будинок, вартість цих робіт склала майже 16 мільйонів гривень. Таким чином, 100% житлового фонду буде розраховуватися за реально отримане тепло, згідно з показаннями приладів, як того вимагає закон. На жаль, є і винятки з цього правила — у 58 багатоповерхівках міста немає технічної можливості встановити такі прилади.

Вже на початку жовтня всі системи централізованого опалення будинків, які обслуговує наше підприємство, були заповнені спеціально підготовленою в котельнях водою. всі виробничі підрозділи остаточно підготувалися до безпосереднього запуску теплогенеруючого обладнання в роботу.

«Таким чином, можна говорити про повну готовність підприємства до початку опалювального сезону 2018-2019 років. Єдине на що ми чекаємо — відповідне розпорядження Чернігівського міського голови», — зазначає голова правління АТ «ОТКЕ» Віктор Геращенко.

Піднятися наверх