АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

     На початок липня поточного року  борг населення Чернігівщини перед «Облтеплокомуненерго» за спожиті послуги перевищив 166,6 млн грн. За результатами проведеної нашими фахівцями роботи зі споживачами, сума заборгованості зменшилась майже на 5 млн. Станом на 1 серпня цього року вона складає 161, 7 млн.

«Понад 76 млн грн — це заборгованість за опалювальний сезон 2023-2024 рр. Решта — борги попередніх періодів. Ми, звичайно, прагнемо до мирного врегулювання заборгованості. Якщо споживач у скрутному становищі, пропонуємо укласти договір реструктуризації. Та, найбільш дієвий спосіб повернення боргу — звернення до суду і стягнення його в примусовому порядку. Так, станом на сьогоднішній день, до судів області було скеровано 670 справ боржників. За рішенням суду вони мають сплатити понад 5.8 млн грн», — розповідає керівниця Департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» Марія Романова.

      Нагадаємо, що в разі звернення до суду сума боргу зростає, адже до неї додаються судові витрати та штрафні санкції — пеня, інфляційні втрати та 3% річних.

     За даними статистики департаменту » Теплозбут» АТ «ОТКЕ» понад 30% коштів стягнених за рішенням суду, боржники сплачують одразу після отримання судового наказу. Решту, 70%, в примусовому порядку, стягує Державна виконавча служба чи приватні виконавці. Вони в першу чергу накладають арешт на все рухоме і нерухоме майно боржника, а також на ВСІ банківські/карткові рахунки боржників, в тому числі зарплатні, пенсійні, соціальні тощо. В цьому випадку до суми боргу додаються ще й витрати виконавчого провадження.

     Нагадуємо тим споживачам, які мають борг, не зволікати зі своєчасною оплатою  і не накопичувати суму боргу!

      Зробити це можна як онлайн та к і офлайн:

      Наявна заборгованість негативно впливає на хід ремонтної кампанії. Понад 76 млн грн, які споживачі не доплатили за послуги, отримані в минулому сезоні, могли б забезпечити заміну 47 км теплових мереж на сучасні енергоефективні трубопроводи. А це третина мереж Чернігова або п’ята частина всіх мереж області.

     Отже, успішність Ремонтної кампанії Товариства напряму залежить від відповідального ставлення жителів області до розрахунків за отримані послуги. Обмежене фінансування позбавляє енергетиків можливості оновлювати теплове господарство регіону, впроваджуючи енергоефективні технології.

Дякуємо за відповідальність і підтримку  споживачам, які неухильно дотримуються фінансової дисципліни!

Борги серпень

Піднятися наверх