АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Як зазначає начальник служби ремонту та експлуатації теплових мереж АТ “ОТКЕ” Олександр Смєлов, фактично ремонтна кампанія до нового сезону, стартує наприкінці січня початку лютого. На технологічному обладнанні теплових пунктів вже розпочато комплекс планово-попереджувальних робіт. Наразі, ремонт та обслуговування устаткування проводяться на 14 теплопунктах Чернігова.

«Протягом кількох тижнів, оперативний персонал проводить повну ревізію стану обладнання теплопунктів, здійснює поточні ремонти на установках, призначених для підігріву води та розподілу теплоносія до житлових будинків. Важливо, що переважну більшість робіт виконують без відключення споживачів від гарячого водопостачання та тепла, адже значна кількість теплопунктів має можливість переключення на резервне обладнання. І лише коли переключення не можливе, ми проводимо роботи з мінімальним відключенням споживачів як по кількості, так і по часу” – розповідає Олександр Смєлов.

Щоб гаряча вода, яку отримують чернігівці відповідала всім нормам якості та безпеки, раз на рік, на кожному теплопкункті проводяться роботи очистки та промивки швидкісних водопідігрівачів. І обов’язково, гідравлічні випробування для перевірки герметичності теплообмінних трубок і елементів. Ці заходи покликані підвищити коефіцієнт корисної дії та продовжити термін служби обладнання. Щоб звести до мінімуму втрати тепла, на теплопунктах проводиться заміна теплової ізоляції на трубопроводах і бойлерах, ці роботи вже виконано на 65% об’єктів.

Наступний етап — ревізія стану насосного обладнання, яке відповідає за розподіл гарячої води та тепла до помешкань городян. Спільно з персоналом електроцеху, проведено перевірку роботи керуючої автоматики та зупинку устаткування для поточних ремонтів. Так, на означених теплопунктах вже замінено: корпус на одному з насосів, 33 ущільнювальних елементи, відрегульовано роботу обладнання.

“Основна мета цих заходів — зниження ризику виникнення аварійних ситуацій в системах постачання тепла та гарячої води. Час для їх проведення теж обрано не випадково. У весняно-літній період основні роботи здійснюються на теплових мережах. У Чернігові це понад 167 кілометрів трубопроводів. Щоб максимально використати літній період для ремонтів на тепломережах, планові роботи на теплопунктах проводимо взимку”, — додає начальник служби ремонту та експлуатації теплових мереж АТ “ОТКЕ.

Здебільшого трубопроводи, якими тепло потрапляє в домівок жителів обласного центру, прокладені ще за радянських часів і потребують модернізації, тож в “Облтеплокомуненерго” з особливою ретельністю готуються до майбутньої ремонтної кампанії.

Піднятися наверх