АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

АТ «ОТКЕ» включено до Реєстру споживачів природного газу Постачальника останньої надії. Це дозволить здійснювати відбір газу та відновити послугу з постачання гарячої води для споживачів Чернігова.

Нагадаємо, що Постановою № 896 від 22 серпня 2023 року Кабінет Міністрів України ввів новий механізм розрахунків теплопостачальних підприємств із постачальником природного газу шляхом автоматичного списання фіксованої частки надходжень за надані споживачами послуги із рахунків підприємства. Ці зміни завадили вчасно переукласти договор на закупівлю природного газу та стали причиною припинення постачання гарячої води. За інформацією Асоціації «Укртеплокомуненерго», аналогічна ситуація склалася в багатьох містах України.

Наразі між АТ «ОТКЕ» і ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», підписано договір на постачання природного газу, але з «відкладальною умовою». В той же час державний банк, де відкритий розрахунковий рахунок підприємства, і досі не надав угоди, яка забезпечить перерахунок коштів, і дасть змогу виконати «відкладальну умову» та закуповувати блакитне паливо за ціню передбаченою в рамках ПСО.

«Попри те, що не всі організаційні труднощі подолані ми робимо все щоб забезпечити комфортом наших споживачів. Сьогодні розпочато процес відновлення гарячого водопостачання для жителів Чернігова. Ми сподіваємося на підтримку містян у частині вчасної оплати спожитих послуг і якнайшвидших розрахунків із заборгованістю, яка перевищує 130 млн грн і є істотною перешкодою для початку і стабільного проходження опалювального сезону», — зазначив голова правління АТ «ОТКЕ» Олексій Щербина.

Наразі триває розпломбування газових вводів, яке здійснює АТ «Чернігівгаз». Одразу після, цього оперативний персонал котельних розпочинає запуск котлів. Наразі, запущено 9 із 12 котельних. Зауважте, що цей процес потребує часу, тож вихід послуги на параметри відбудеться не відразу, а займе декілька годин.

Разом з тим, через продовження ремонтних робіт на газопроводі середнього тиску в роботу не буде запущено одну котельну. Повний перелік із 194-х багатоповерхівок, де триватиме вимушена перерва в постачанні гарячої води доступний на сайті АТ «ОТКЕ» за посиланням: http://new.teplo.cn.ua/?p=9002 .

Про завершення робіт та відновлення послуги з постачання гарячої води буде повідомлено додатково.

Дякуємо нашим споживачам за своєчасну оплату та сподіваємося на підтримку!

Піднятися наверх