АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Надання державою субсидій на сплату житлово-комунальних послуг — основний механізм забезпечення захисту соціально вразливих категорій населення.

Щороку, наприкінці опалювального сезону, органи соціального захисту населення нагадують субсидіантам про важливість своєчасної оплати житлово-комунальних послуг. Термін призначення державної допомоги спливає у квітні поточного року. Чи призначать її конкретному домогосподарству на наступний період, залежить від того, як воно розраховувалося за спожиті послуги.

Отже, у травні надавачі комунальних послуг, зокрема і АТ «ОТКЕ», отримають від органів Пенсійного фонду України (з 1 грудня 2022 року призначення та виплата субсидій знаходиться в компетенції саме цієї державної структури) запит на списки боржників та проведе звірку із переліком отримувачів житлової субсидії

Відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Така вимога забезпечує контроль платіжної дисципліни та цільове використання коштів, враховуючи той факт, що держава на 100% монетизувала виплату пільг та субсидій населенню.

Якщо родина опинилася у дійсно складних життєвих обставинах, житлова субсидія може бути призначена і за наявності заборгованості, але за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення з надавачем послуги договору про її реструктуризацію.

АТ «ОТКЕ» йде на зустріч своїм споживачам і пропонує можливість укладення договору реструктуризації. Однак, якщо абонент систематично звертається для укладання такої угоди і не виконує її умов, то підприємство має юридичні підстави відмовити йому в реструктуризації. Основна мета такого договору — допомогти людині впоратись із заборгованістю, а не зафіксувати намір її погашення.

Як укласти договір реструктуризації, та які документи необхідні для цього читайте за посиланням

Піднятися наверх