АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Вже за два місяці (в травні) Пенсійний Фонд України почне процедуру перепризначення субсидій. Розпочнеться вона традиційно, зі звірки списків боржників з усіма надавачами послуг. Якщо в ході перевірки з’ясується, що заявник має прострочену понад три місяці заборгованість сумою 680 гривень чи більше, в цьому разі субсидія на наступний період не призначається.

Виняток з цього правила, повідомляють у Пенсійному фонді України, якщо це борг за постачання та розподіл природного газу, нарахований виконавцем комунальної послуги відповідно до рішення суду щодо норм споживання побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та через приведення обсягів використаного газу побутовими споживачами до стандартних умов.

Та навіть, перебуваючи у списках боржників станом на 01 травня (дата звіряння з органами соціального захисту) заявник може претендувати на субсидію. Якщо він погасить наявну заборгованість та долучить до заяви підтверджуючі документи (довідка від надавача послуг).

Інший варіант отримання субсидії за наявності боргу — укладення договору реструктуризації про щомісячне рівномірне погашення заборгованості, який може бути укладений на строк від 3-х до 12-ти місяців .

Для цього необхідно щоб власник/сіпввласник житла чи зареєстрована в оселі особа звернувся, наприклад, до АТ «ОТКЕ» з відповідною заявою та пред’явити пакет документів:

  • паспорт;
  • ІПН (індивідуальний податковий номер)
  • документ, що посвідчує право власності на житло — договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про спадщину;
  • довідку з ЖЕК або ЦНАП про кількість і склад зареєстрованих осіб.

Пам’ятайте, що одна з умов укладення договору реструктуризації — сплата частини боргу.

Зауважте, що самого лише факту укладення договору реструктуризації недостатньо! Невиконання його умов, якщо споживач не вносить обумовлений документом платіж, — є підставою для призупинення субсидії, до моменту повернення до узгодженого графіку.

Нагадаємо також, що для оформлення субсидії не обов’язково йти до Пенсійного фонду, все можна оформити через сервіс державних послуг «Дія», заповнивши анкету з 21-го питання. Обираючи цей спосіб подачі заяви варто завчасно попіклуватися про підготовку інформації щодо власних доходів, складу сім’ї тощо.

Піднятися наверх