АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО"
вул. Реміснича, 55-б, м.Чернігів, 14000
організаційний відділ
(0462) 67-83-32
e-mail - office.otke@ukr.net
виробничо-диспетчерська служба
(0462) 622-973, 622-963
Телефони для споживачів
(0462) 675-056, 675-147, 676-899
Міський колцентр
0 800 50 93 50

Шановні споживачі!

У зв’язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з метою протидії поширенню коронавірусу COVID-19 повідомляємо, що «05» січня 2021 року о 11:00 год. на виконання вимог постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (надалі – НКРЕКП) від 30.06.2017 року № 866 зі змінами та доповненнями, відбудеться відкрите обговорення (відкрите слухання) в режимі онлайн-трансляції питання щодо:

  • Коригування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО»;
  • Коригування тарифів на послугу з постачання теплової енергії для АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО»;
  • Коригування тарифів на послугу з постачання гарячої води для споживачів, що отримують її без використання індивідуальних теплових пунктів АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО».

Зауваження та пропозиції по суті питань, що пропонуються до відкритого обговорення (відкритого слухання), надсилаються електронною поштою на адресу АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» info@teplo.cn.ua, office.otke@ukr.net, або засобами поштового зв’язку на адресу м. Чернігів, вул. Реміснича, 55-Б, з обов’язковим зазначенням електронної адреси для зворотнього зв’язку.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 12 календарних днів з дня оприлюднення інформації на офіційному сайті підприємства, а саме: з «24» грудня 2020 року по «04» січня 2021 року включно.

Для реєстрації зауважень та пропозиції просимо зазначати прізвище, ім’я та по-батькові (для юридичних осіб-повне найменування) особи, що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотнього звязку, адресу для листування та місце знаходження. Інформація щодо інтернетресурсу, за допомогою якого буде проводитись онлайн-трансляція, надсилатиметься заздалегідь на вказану електронну адресу для зворотного зв’язку.

Обгрунтування щодо коригування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, тарифів на послугу з постачання теплової енергії, тарифів на послугу з постачання гарячої води для споживачів, що отримують її без використання індивідуальних теплових пунктів АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО»

На сьогоднішній день АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» є ліцензіатом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) з виробництва теплової енергії, транспортування та постачання теплової енергії.
   Тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» розраховані у відповідності до законодавства України, а саме відповідно до статті 10 Закону України від 9 липня 2010 року № 2479-VI «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» зі змінами та доповненнями, Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України від 25.06.2019 року №1174 «Про затвердження Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання», Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулюванння у сферах енергетики та комунальних послуг України від 30.06.2017 року №866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулюваня у сферах енергетики та комуналнх послуг».
   Тарифи формуються окремо для кожного виду діяльності з урахуванням наступних категорій спожвачів: населення, бюджетні установи, інші споживачі, релігійні організації.
   Основними факторами впливу на зміну тарифів є:

  • зростання тарифу на природний газ — в діючих тарифах 5375,37грн за 1000 м3 на місяць (без урахування ПДВ), відповідно прайсу АТ «НАК «Нафтогаз України» на грудень 2020 року — 6103,10грн. за 1000 м3 на місяць (без урахування ПДВ).;
  • зростання тарифу на послуги розподілу природного газу — в діючих тарифах 0,94грн. за 1м3 на місяць (без урахування ПДВ), відповідно проекту постанови «Про встановлення тарифів на послуги з розподілу природного газу для АТ «ЧЕРНІГІВГАЗ» з 01.01.2021 року — 1,76грн за 1м3 на місяць (без урахування ПДВ);

Оскільки змінюється вартість теплової енергії, підприємство провело розрахунок розміру внесків на регулювання з метою включення їх до інших прямих витрат теплової енергії для всіх категорій споживачів.
    Провести за необхідності коригування тарифу в частині інших витрат.
    У зв’язку зі змінами вартості теплової енергії відповідно змінюються тарифи на послугу з постачання теплової енергії та тарифи на постачання гарячої води.

З повагою, адміністрація АТ «ОТКЕ».

Піднятися наверх